Het Nooit meer diëten blog

Wat beren, eekhoorns en mensen met elkaar gemeen hebben.

We kennen het waarschijnlijk allemaal wel, een beer die een zalm vangt in een rivier. Zalm trekt maar 1 keer en gedurende een korte periode (eind September begin Oktober) vanuit zee naar zijn geboortegrond om zich daar voort te planten en daarna te sterven. Voor de beren is dit aan de ene kant een feestmaal (vetten) en aan de andere kant een signaal dat de winter eraan komt. Het signaal dat het lijf van de beer o.a. van de zalm krijgt is dat het vet moet op gaan slaan.

Lees het volledige artikel

Wat Corona en overgewicht met elkaar te maken hebben

Hoe zit het nou met overgewicht en Corona? Het viel vanaf het begin al op dat de meeste mensen die met Corona op de intensive care lagen, te zwaar waren of kampten met een flink te hoog BMI. De percentages liepen van 60 tot 80 procent en in sommige gevallen zelfs tot 90 procent van de patiënten op de IC.

Lees het volledige artikel

Net als de Space Shuttle is ons lichaam ook niets zonder brandstof

Wat de spaceshuttle met voeding te maken heeft.

/Ronald Flitz

Er zijn twee live uitzendingen uit de jaren ’80 die ik mij nog goed kan herinneren. Eén daarvan zijn de “Live Aid” concerten die in 1985 in Engeland en Amerika plaatsvonden, om geld in te zamelen tegen de hongersnood die er toen in delen van Afrika was. En de ander was die van de eerste Spaceshuttle lancering in 1981. Ik weet nog goed hoe indrukwekkend ik het vond, dat men zo’n groot ding de ruimte inschoot.

Lees het volledige artikel

Gevolgen (on)gezond eten kind

JONG GELEERD, OUD GEDAAN.

/Ronald Flitz

Waar we ons niet van bewust zijn, is dat we veel van de zaken die we dagelijks doen en beslissen al zijn ontstaan in onze jeugd. Tegen de tijd dat we 35 jaar oud zijn is ongeveer 95% van wie we zijn of onze persoonlijkheid, een samenspel van vaste patronen, gewoontes, voorspelbare reacties, ingesleten overtuigingen en een vaste kijk op bepaalde zaken die we in het leven tegenkomen.

Lees het volledige artikel