Hoe zit het nou met overgewicht en Corona?

Het viel vanaf het begin al op dat de meeste mensen die met Corona op de intensive care lagen, te zwaar waren of kampten met een flink te hoog BMI. De percentages liepen van 60 tot 80 procent en in sommige gevallen zelfs tot 90 procent van de patiënten op de IC.

In een artikel uit het AD de volgende uitspraak, “Niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland zien artsen hetzelfde: 76 procent van de ic-patiënten is te zwaar. Veertig procent heeft ernstig overgewicht”.

Uit een ander artikel ( één vandaag) van november 2020 de volgende uitspraak Overgewicht en corona: wetenschappers trekken aan de bel en roepen op tot een gezonde leefstijl

Je hoeft eigenlijk alleen maar overgewicht en corona samen te googelen om een veelvoud van artikelen te vinden waaruit blijkt dat er een verband bestaat tussen de twee.

Hoe het komt dat deze twee zaken met elkaar te maken hebben komt door het feit dat de het virus zich makkelijker aan vetcellen hecht. Een te grote hoeveelheid vet maakt het dus makkelijker voor het virus om zich te hechten aan het lichaam en is daardoor hardnekkiger en gevaarlijker. In vetcellen ontstaan er vaak kleine ontstekingen die je lichaam zelf dient op te lossen. Bij overgewicht is je lijf dus constant bezig want hoe meer vet, hoe groter het aantal ontstekingen, hoe groter de belasting.

Daarnaast is er nog wat aan de hand, de toestand van ons immuunsysteem speelt ook een grote rol. Het is duidelijk dat er bij een verzwakt of al flink belast immuunsysteem ook sprake is van een groter risico. Het is dan ook niet voor niets dat mensen met een al onderliggende aandoening een groter risico lopen en voorrang krijgen bij het vaccineren.

Wat veel mensen niet weten is dat ons immuunsysteem uiteindelijk de ziekte aanpakt en niet de medicijnen die we nemen. Medicijnen zijn er om de symptomen aan te pakken, maar de ziekte zelf moet ons lijf zelf aanpakken en oplossen.

Op basis van het bovenstaande kun je er dus vanuit gaan dat er twee zaken die jezelf kunt doen om het risico op een ernstige Corona besmetting te voorkomen: Jouw immuunsysteem boosten en waar nodig afvallen. Bij NOOITMEERDIETEN.NL met de WILDFIT 90 CHALLENGE, doen we precies dat!

Voor het immuunsysteem is het belangrijk om een gezond gewicht te hebben, gezond te eten, genoeg rust of slaap te krijgen en stress waar mogelijk te verminderen. Slechte hygiëne, roken en teveel alcohol helpen ook niet.

Al deze zaken komen aan bod in het programma. Daarnaast zorgt het programma ervoor dat er blijvend verandering wordt gecreëerd in je eetpatronen. Het WILDFIT programma is dan ook geen afval programma waardoor je gezond wordt, maar een gezondheidsprogramma waarbij je als bonus ook nog eens afvalt.

Wat we bij de deelnemers aan het WILDFIT programma aan resultaten zien zijn essentiële toename van energie, betere slaap, veel betere weerstand (niet meer ziek), gewichtsafname en veel meer kennis over voedsel en wat dit met je doet. Je werkt dus aan alle kanten aan je gezondheid (immuunsysteem) en als bonus verdwijnt het teveel aan (Corona) kilo’s.

Niet 2 maar 3 of soms wel 4 vliegen in één klap!