Wat beren, eekhoorns en mensen met elkaar gemeen hebben.

We kennen het waarschijnlijk allemaal wel, een beer die een zalm vangt in een rivier.

Zalm trekt maar 1 keer en gedurende een korte periode (eind September begin Oktober) vanuit zee naar zijn geboortegrond om zich daar voort te planten en daarna te sterven. 

Voor de beren is dit aan de ene kant een feestmaal (vetten) en aan de andere kant een signaal dat de winter eraan komt.
Het signaal dat het lijf van de beer o.a. van de zalm krijgt is dat het vet moet op gaan slaan. 

Eekhoorns hebben ook geen app die hun waarschuwt dat de winter eraan zit te komen en dat ze voorraden aan moeten leggen, een dikkere vacht moeten krijgen en dat ze extra vet onder hun huid moeten opslaan. Er komt tenslotte een moeilijke tijd aan nl. de winter. 
Zonder deze maatregelen, zouden de eekhoorntjes de winter niet overleven, ze kunnen tenslotte niet naar een winkel en hebben geen thuisbezorgd.nl.

En zo krijgen alle diersoorten door meerdere signalen van de natuur, door wat er gaat komen en bereiden ze zich of hun lichaam hier op voor.
Mensachtigen gaan waarschijnlijk al zo’n 4 miljoen jaar terug en onze specifieke soort zo’n 350.000 tot 280.000 jaar.
Waar wij vaak denken anders te zijn dan dieren zijn wij ook een evolutionaire soort, en hebben wij veel overeenkomsten met de andere soorten op deze planeet.

Ook wij hadden 3000 jaar geleden geen app die ons zei wat te doen en ook ons lichaam reageerde op de signalen vanuit de natuur. Eén van de belangrijkste signalen die we kunnen krijgen is via voeding.
Neem bijvoorbeeld suiker, iets wat we allemaal nodig hebben en ook in bijna alles zit.
Suiker is in de natuur vooral eind zomer en in de herfst aanwezig in de vorm van fruit en honing. 
We kregen vroeger dus alleen in deze seizoenen veel suiker binnen. 
Suiker was voor veel mensen tot laat in de 18de eeuw niet te krijgen of niet te betalen en het werd in Amsterdam zelfs wel het witte goud genoemd. Pas in de 19de eeuw werd er ontdekt dat men ook suiker kon winnen uit suikerbieten en werd het langzaam een wat toegankelijker product.

Je hoeft geen voedingsdeskundige te zijn om te begrijpen dat een grote hoeveelheid suiker het signaal voor ons lijf was, dat er een winter aan zat te komen en dat er vet opgeslagen diende te worden.
Dit signaal wordt nu echter nog steeds opgepakt door ons lichaam, alleen we hebben nu altijd over de beschikking over suiker. Daarnaast voegt de voedingsindustrie heel vaak suiker toe aan zaken en krijgen we nu dus het hele jaar een overvloed aan suiker binnen.
Ons lijf krijgt dus constant het signaal “DE WINTER KOMT ERAAN, SLA VET OP!”.

In Noord Amerika en in West Europa krijgen we per jaar zo’n 30 tot 40 kilo suiker binnen. In China is dit zo’n 6,5 kilo per jaar en in tropisch Afrika nog een stuk minder.
We zien nu echter wel dat in landen als China en India de suikerconsumptie toeneemt en daarmee ook de obesitas onder de bevolking in die landen.

Bij nooitmeerdieten.nl leer je met het Wildfit programma wat suiker nog meer met je doet, waarom de voedingsindustrie dit aan alles toevoegt en wat seizoenen met ons lichaam te maken hebben.
Kennis is macht en dit geldt ook zeer zeker voor de voedingskeuzes de je maakt, nooitmeerdieten.nl geeft je deze kennis en nog veel meer.